Parteneri

Functionarea unui fond de garantare privat precum FRGC ofera:

  • Flexibilitate in abordarea oricarui tip de solicitare de garantare, indifferent de domeniu sau de modul de incadrare a entitatii garantate
  • Asistenta si consultant pe timpul derularii finantarilor garantate
  • Analiza aprofundata la asumarea riscului prin aplicarea principiului celor 4 ochi (finantator si garant)
  • Eliminarea unei birocratii impuse si pe cale de consecinta a unor controale, rezultate din participarea la diverse programe de garantare pentru a evalua eficienta modului in care au fost folosite sursele bugetare
  • Posibilitatea de rezolvare pe cale amiabila a unor solicitari de plata in care riscul afacerii, riscul de credit si riscul operational sunt confundabile

Parteneri interni

BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuințe.

BRD

BRD – Groupe Société Générale (Banca Română pentru Dezvoltare) sau BRD-SocGen, este o bancă românească deținută de grupul financiar francez Société Générale în proporție de 58,32%. În 2013, ea a fost a doua bancă din România, după Banca Comercială Română (BCR), în ceea ce privește activele (aproximativ 47,49 miliarde lei) și banca nr. 1 pe piața românească a creditelor sindicalizate. În martie 2010, societatea avea peste 2,5 milioane de clienți.

CEC Bank

Casa de Economii și Consemnațiuni (C.E.C., mai nou CEC Bank) este o instituție bancară din România, deținută de stat, înființată în 1864. În 1990, CEC avea o cotă de piață de 32,9%, după active, iar în 2006, se ajunsese la 4,03%.

La finele anului 2015, CEC Bank avea 1.351 de unități (peste 800 în mediul rural). În august 2009, banca avea 2,7 milioane clienți

ALPHA Bank

Alpha Bank este a doua cea mai mare bancă din Grecia, având peste 450 de sucursale la nivel național. A fost înființată în anul 1879. De asemenea, aceasta dispune de filiale într-o serie de țări europene, predominant în zona balcanică. Instituția este prezidată de către Ioannis Costopoulos, nepotul fondatorului băncii. Grupul Alpha Bank mai are subsidiare în Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, România, Serbia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite.

BANCA ROMANEASCA

Banca Românească este o bancă din România, deținută de Grupul financiar National Bank of Greece (NBG). În octombrie 2003, grupul financiar elen National Bank of Greece a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deținând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acționar important este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 10,21% din capitalul social al băncii.

Parteneri externi

AECM – European Association of Guarantee Institutions

AECM are 47 de organizații membre care activează în 28 de țări ale UE, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Rusia și Turcia. Membrii săi sunt scheme reciproce de garantare a sectorului privat, precum și instituții publice, care sunt fie fonduri de garantare, fie bănci de dezvoltare cu diviziune de garanții. Toți au în comun misiunea de a oferi garanții de împrumut pentru IMM-urile care au un proiect solid din punct de vedere economic, dar nu pot oferi garanții bancare suficiente. În 2017, organizațiile membre AECM au avut un volum total de garanții în portofoliu de peste 125,6 miliarde. EUR și a emis un volum total de peste 74,2 miliarde de euro. EUR de garanții noi.

Ekspokcreditt Norge AS

Export Credit Norvegia ajută exportatorii norvegieni să reușească în străinătate oferind companiilor norvegiene și străine finanțare competitivă atunci când cumpără produse și servicii de la exportatori norvegieni.

Ne ocupăm de întregul proces de solicitare a împrumutului, inclusiv angajarea, debursarea și monitorizarea împrumuturilor. Creditul de export Norvegia este deținut integral de guvernul norvegian și este administrat de Ministerul Comerțului, Industriei și Pescuitului. Am fost în funcțiune de la 1 iulie 2012 și avem mai mult de 45 de angajați.

TACIS – Fondul de Garantare Odessa Ucraina

Garantinvest Republica Moldova

EUROTEAM Italia

EUROFIDI Italia

Fincredit Confapi a fost înființată în ianuarie 1992 printre organizațiile de credit și finanțe conectate la API (Asociațiile Mici și Mijlocii).

Pentru organizațiile de credit și finanțe conectate la API sunt consorții și cooperative colective de garantare a creditelor și orice alt consorțiu sau organism corporativ stabilit în zona API, care desfășoară o activitate menită să îmbunătățească structura financiară a întreprinderilor mici și mijlocii.