Scrisori de garantie

un produs de garantare destinat sprijinirii activitatii intreprinzatorilor privati

Trimite-ne aplicatia ta

Incepand cu data de 1 septembrie 2018 Fondul Roman de Garantare a Creditelor (FRGC), in asociere cu IFN Extra Finance, prin brandul XtraGarant, a lansat pe piata un nou produs de garantare destinat sprijinirii activitatii intreprinzatorilor privati, si anume garantiile sindicalizate.

Oferim urmatoarele tipuri de scrisori de garantie:

Scrisori de garantie de plata: se acorda la cererea cumparatorului si asigura Beneficiarului indeplinirea obligatiilor din contractul de baza. Garantul se angajeaza sa plateasca irevocabil, conform conditiilor, suma garantata, in cazul in care Ordonatorul nu a efectuat plata la scadenta.

  • Scrisoare de garantie  pentru esalonarea la plata a obligatiilor fiscale
  • Scrisoare de garantie pentru ridicarea masurilor asiguratorii
  • Scrisoare de Garantie de plata a creditului
  • Scrisoare de Garantie de plata a chiriei

Scrisori de garantie pentru returnarea avansului: garanteaza restituirea de catre debitor a sumelor pe care creditorul le-a platit sub forma de avans pentru prestarea serviciilor sau achizitionarea unor produse.


Scrisori de garantie pentru sumele retinute: Garantie ce acopera  deblocarea sumelor retinute Antreprenorului cu titlu de garantie in cadrul contractelor.


Scrisori de garantie pentru cofinantarea proiectelor europene: garantarea in scopul protejarii beneficiarului in legatura cu returnarea la timp si in conditiile stabilite a sumei inaintate cu titlu de finantare/prefinantare, utilizarea abuziva s subventiei UE, daune de incredere, utilizarea in scop de frauda. Mecanismele de compensare a avansului primit sunt stipulate in Contractul de Finantare incheiat intre acesta si Finantatorul de Fonduri. Scrisoarea de Garantie expira la maturitate.


Scrisori de garantie pentru executie: acopera eventualele daune ce ar putea sa apara ca urmare a neindeplinirii obligatiilor de catre debitor, conform termenilor si conditiilor din contractul de baza. Valoarea ei este stabilita ca pondere din valoarea contractului, este destinata sa acopere eventualele prejudicii ale beneficiarului si poate sa contina o clauza de diminuare a garantiei pe masura executarii contractului.


Scrisori de garantie pentru mentenanta: garanteaza Beneficiarului remedierea oricaror defectiuni sau vicii la lucrarea executata, aparute in perioada de garantie post-executie (perioada de intretinere/mentenanta), conform prevederilor contractului de baza.


Scrisori de garantie pentru participare la licitatie: ii confera beneficiarului siguranta ca participantii la licitatie au capacitatea de a incheia contractul de prestari servicii, la pretul propus in documentele de licitatie.


Scrisori de garantie pentru confirmarea disponibilitatilor financiare: garanteaza in cazul desemnarii ofertei sale ca si castigator, la data semnarii contractului ca poate dispune, in plus fata de orice alte obligatii pe care le-ar putea avea in cadrul unor alte contracte, de garantii, de lichiditati, disponibilitati banesti, resurse reale negrevate de datorii sau linie de credit pentru o perioada solicitata.


Scrisori de garantie pentru obtinerea de autorizatii/licente: garanteaza oferirea de despagubiri in cazul abuzurilor in folosirea autorizatiilor sau neplata taxelor datorate statului de catre detinatorii autorizatiilor.

Pentru a solicita o oferta va rugam sa completati formularul de mai jos. Va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

COMPLETEAZA FORMULAR

Toate campurile sunt obligatorii. Va rugam sa completati cu atentie aceste informatii.

    Informatii generale


    Informatii despre garantie    Program realizat de Fondul Roman de Garantare a Creditelor in parteneriat cu